logo

2015.10.31.
Napraforgó Családi Napközi Nonprofit Kft.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

ZÁRUL A NAPRAFORGÓ CSALÁDI NAPKÖZI NONPROFIT KFT. TÁMOP-2.4.5-12/1-2012-0066 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ “NAPRAFORGÓ CSALÁDI NAPKÖZI LÉTREHOZÁSA” CÍMŰ PÁLYÁZATA.
2012 év tavaszán kiírásra került a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „A munka és a magánélet összehangolását segítő helyi kezdeményezések – Alternatív nappali gyermekellátási szolgáltatások létrehozásának támogatása” c. pályázati felhívás, melyen a Napraforgó Családi Napközi Kft. „Napraforgó Családi Napközi létrehozása” címmel, TÁMOP-2.4.5-12/1-2012-0066. számon 19.84 millió Ft összegű támogatást nyert. A pályázati kiírás célja 3 év alatti gyermekek részére alternatív napközbeni gyermekellátási formák létrehozásának támogatása. A pályázat a zárásához érkezett.

 

A projekt megvalósítása 2014. októberében kezdődött, a projekt pedig 2015. október 31.napján zárult. A projekt célja egy igazi, klasszikus családi napközi kialakítása Egerben. A családi napközik kialakítására az Almagyar dombon,egy családi házban, a Joó János utca 36. szám került sor, mert a város ezen részében nincs semmilyen kisgyermekek ellátását szolgáló hely. A házunk egy igen csendes utcában áll,a környék kertvárosi, távol a belváros zajától. A fejlesztés eredményeként a családi napköziben összesen 5 férőhelyet alakítottunk ki a 0-3 éves korú gyermekek nappali ellátására, nevelésére, játékos fejlesztésére.

A projekt időtartama alat,t a 19.84 millió forint európai uniós támogatás segítségéve,l szolgáltatásainkat díjmentesen tudták igénybe venni a helyi, dolgozó kisgyermekes családok és várandós kismamák. Ezáltal a projekt aktíván hozzájárult a kisgyermekes anyukák zökkenőmentes visszatéréséhez a munka világába, hozzájárult a munka és a családi élet összehangolásához.

A projekt során 2 új munkahelyet teremtettünk, a két fő foglalkoztatott sikeresen elvégezte a kötelezően előírt akkreditált családi napközi vezető képzést.

A projekt általános, hosszú távú célja a 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátásának biztosítása, annak érdekében, hogy a szülők minél előbb visszatérjenek a munkaerőpiacra. A családi napköziben 5 gyermek kerül fogadásra, így a korosztályi igényüknek megfelelő idő jut minden kisgyermek számára.

A projektről bővebb információt a www.napraforgonapkozi.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:
Székely Judit, ügyvezető
+3670 946-4618